Tekijät

 

Herra Kivisen puutarhatonttujen Oskarin ja Olavin myssyjen alta löytyy kaksi ammattikorkeakoulusta valmistunutta teatteri-ilmaisun ohjaajaa ja monipuolisissa työtehtävissä kouliintunutta esiintyjää, Aapo Stavèn ja Kimmo Tihveräinen. Lisäksi puutarhatonttuperheessä tuotannossa sekä tietoteknisissä ja graafisissa pulmatilanteissa taustatukea antaa Esko ”Datatonttu” Tynkkynen.

Alla Aapon ja Kimmon ajatuksia puutarhatonttuilun syvimmästä olemuksesta:

”Ajatus omista hahmoista syntyi vuonna 2008, kun pääsin tekemään lapsille suunnattua esityskeikkaa toisen jutun nimissä. Alusta asti ajatuksena on ollut tehdä laadukasta teatteria rehellisesti lapsille. Ja hyvän lastenteatterin parissahan viihtyvät myös aikuiset! Puutarhatonttujen ensiaskeleet otettiin Lappeenrannassa kesän 2008 aikana. Vuosi vuodelta tonttusaaga on avautunut tekijöilleen entistä enemmän ja tässä vaiheessa rooli alkaa olla ihoon kiinnikasvanut. Puutarhatonttujen maailmassa elämän pienet ilot ja suuret teemat kulkevat sujuvasti käsi kädessä ja sitten taas kohelletaan!”
- Aapo

”Kaikenlainen lasten parissa tehtävä kulttuurityö on ollut osa elämääni jo vuodesta 2002, jolloin olin ensimmäisen kerran apuohjaajana pienten lasten teatterikursseilla kotikaupungissani Porissa. Kun lapset päästetään itse valmistamaan esityksiä, niin heidän mielikuvituksellaan ei ole rajoja. Yleisönä lapset ovat innostuneita ja rehellisiä katsojia. Näitä asioita minä rakastan tässä työssä ja näistä syistä myös lyöttäydyin Aapon kanssa yhteen vuonna 2013 ja minusta tuli puutarhatonttu Olavi. Olavina haluan innostaa ja ilahduttaa lapsia sekä opettaa heitä suhtautumaan maailmaan asianmukaisella vakavuudella, mutta korostaa samalla, että itseään ei tarvitse silti ikinä ottaa liian vakavasti. Olit nuori tai vanha, aina pitää olla sallittua pikkuisen koheltaa ja olla luvan kanssa pöhkö!”
- Kimmo